Ho ho ho, merry christmas! Dat was het voornaamste thema van de zondag-workshop vandaag. Met vier dames begonnen we vanochtend om half 10 aan de eerste uitdaging: het kerst-tasje. Waarom zo vroeg? Omdat het dit keer een hele dag workshop was, inclusief lunch! Een uitprobeersel, en vandaag de eerste keer. Spannend dus! Mijn conclusie: heel erg gezellig en voor herhaling vatbaar. En met Sylvia in de buurt weet ik altijd waar alles is gebleven 🙈


Na een korte uitleg over de verschillende soorten materialen en technieken mocht er begonnen worden aan een klein cadeautasje in kerstsfeer. Kleurtjes uitzoeken, sneeuwpoppetjes kiezen en snijden en vouwen. Na vloeken, tieren, een paar keer afkijken bij de buurvrouw en vooral veel plezier had iedereen een super mooi tasje in elkaar geknutseld, die mijn eigen voorbeeldjes overtreffen. Met een mooie achterkant die ook versierd is of met dubbele lintjes; iedereen kon zijn creativiteit kwijt!

Daarna kerstkaartjes gemaakt, onder het mom: 5 dezelfde, dan kunnen we smiddags nog iets in het thema ‘zomer’ maken! Het werden inderdaad 5 “ongeveer” dezelfde kaartjes maar door alle vele mogelijkheden toch verschillende. Dus de eerste ideetjes voor de lunch uitgewerkt en na de lunch weer volle moed verder. Rode handen, bubbelende kaartjes, en als je iets zocht was de standaard reactie “dat ligt bij sylvia” (schoonheidsspecialiste Sylvia Vorspaget van Sylhouet). 


Het lijkt gewoonte te worden maar ook vandaag kwamen weer hele leuke nieuwe ideetjes naar boven die ik leuk bij mij eigen kaartjes kan gebruiken. Doordat er wat meer tijd gestoken werd in verschillende ontwerpen van kerstkaartjes is de zomer even aan de kant geschoven. Wat ook prima bij het weer paste, helaas!

Al met al een hele leuke dag met veel gezelligheid, creativiteit en heel veel leuke kaartjes als resultaat. Dames bedankt!!!


Lijkt het jou ook leuk een keer zo’n workshop mee te doen, of met eigen vriendinnen op een zelfgekozen dag/tijd, geef je dan op via de geplande workshops pagina of laat het me weten via de mail/contact pagina!

Advertenties