Dat babybillendoekjes gebruikt kunnen worden om je stempels schoon te maken na gebruik is misschien al redelijk bekend in de knutselwereld. Maar dat je ze ook kunt gebruiken om je eigen multi-kleur stempel kussen te maken is nog velen onbekend. Inmiddels zijn er vier dames (incl mezelf) die weer beter weten. Een vriendin die vandaag niet kon het twee weken geleden op een vriendinnen knutselavondje al probeerde en de dames van de workshop vandaag.

We begonnen de dag met het maken van het eigen stempelkussen en het stempelen ermee, zodat we de rest van de dag hadden om met de bestempelde blaadjes aan de slag te gaan.

Ieder mocht zijn eigen kleuren kiezen voor het stempelkussen en met wat kleine druppeltjes inkt uit de refills kwam er zo een mooi kleuren festijn op het babybillendoekje.

Met dit babybillendoekje kon vervolgens gestempeld worden zoals elk ander stempelkussen. Achtergrondjes, fleurige luchtballonnen of mooie teksten; ze zijn allemaal gestempeld. Met het laatste restje inkt van het doekje werden met vegen en deppen nog een paar achtergrondjes gemaakt die later op de kaartjes de kleuren van de stempels nog mooier naar boven haalden. Uiteraard gebruikten we hiervoor plastic handschoentjes, zodat de vlekken op de vingers echt alleen van het openen van de stempelkussens komen 😉

Voor de lunch werden de eerste kaartjes alvast in elkaar gezet. Soms was het even zoeken met welke kleuren de fleurige stempels het beste gecombineerd konden worden, maar de dames hadden goede schik en er werd goed “out of the box” gedacht. Toen even energie bijgetanked met een lekker saucijzenbroodje en een frisse smoothie. 

Het resultaat van twee dames na een dagje hard werken

’s Middags werden eerst de kaartjes afgemaakt met de fleurige stempels, voordat we ook nog een leuk uitschuif doosje maakten. Al met al is er weer hard gewerkt en konden de dames met een stapel mooie creaties naar huis. Ik heb in ieder geval weer een hele gezellige dag gehad en kijk uit naar volgende week!

Liefs,

Marlous

Advertenties