Afgelopen week was ik jarig, tijd voor een feestje dus! Bij een echte verjaardag hoort ook een kinderfeestje. Daarom nodigde ik een aantal knutselvriendinnen uit voor mijn “fabuLous party”: een hele verzorgde middag vol knutselplezier. Oh oh oh wat heb ik genoten. Omdat we een aantal leuke dingen hebben gemaakt en de dames mega crea bea waren geweest voor mij (vraag me nog altijd af wanneer ze die slaaptekorten gaan inhalen), hieronder een verslagje van de dag. Hopelijk kan ik je een klein beetje laten zien hoe leuk, tof, gaaf en gezellig het was. Top vriendinnen heb ik!

Om 1u begon het feestje; en wat is een kinder feestje nou zonder mutsjes, kinder champagne, cake en versiersels? Dus mochten we eerst de fles ontkurken en cakejes versieren zoals in die goede oude tijd 🤣


Na de nodige suikers, nouja eigenlijk stiekem er ook al voor en er tussendoor, moest ik er aan geloven om alle cadeautjes uit te pakken. Tot zo ver “ik hoef geen cadeautjes”… En weet je wat me het meest verlegen maakte? Dat ze allemaal hun stinkende best hadden gedaan om iets persoonlijks te maken. Niet zomaar een kaartje, nee echt hele projecten. Het zou een bloghop op zichzelf kunnen zijn!!!! En allemaal super mooi. Hieronder een deel van de kaartjes, doosjes, tasjes, gehaakte kikker en andere zelfgemaakte creaties die ik kreeg. Je snapt wel dat ik daar even stil van was. WAUW! Dankjewel lieverds.

Gelukkig ben ik nooit lang stil, dus kletsten we snel verder en at ik de laatste hapjes cake nog even weg. Toen deze eindelijk op was (sorry dames ;-)), gingen we naar boven om aan de door mij voorbereide workshop te beginnen. Ik had dit keer geprobeerd om het allemaal extra aan te kleden (niet per se mijn sterkste kant) en had bijvoorbeeld de route naar de knutselzolder bewegwijzerd met slingers en pijlen, onderzetters voor het drinken gestempeld en drinkflesjes versierd (ideetje dat ik voorbij zag komen bij Bij Margriet). Ook had ik, onder het motto: wie jarig is trakteert, voor iedereen een cadeautasje gemaakt met leuke creatieve cadeautjes erin. Want bij een kinderfeestje moet je wel met een (figuurlijke) snoepzak naar huis kunnen gaan toch!!

Zelfs de snoeppotten op tafel en de onderleggers had ik voorzien van een leuke versiering. Met zo’n extra feestelijke aankleding zouden de dames vast en zeker ideetjes op kunnen doen voor de creaties die zij die middag mochten gaan maken. Want er ging natuurlijk geknutseld worden!!


We hebben twee verschillende projecten gemaakt. Het project waar we mee begonnen was het maken van een kratje met kaartjes (met de nieuwe Wood Words Bundle). Nouja – het kratje werd vooral gesneden met de thinlits van die bundle, maar de kaartjes mochten versierd worden naar eigen wens! Zo werden er jaargetijden kaartjes gemaakt met de Sheltering Tree set, of baby kaartjes met de retired Something for Baby Bundle, en werd de Thoughtful Banners bundle weer uit de kast gehaald. Maar, er werden ook kaartjes gemaakt met de Wood Words Bundle en die kan ik je niet onthouden: zo’n leuk idee! Ik zag vorige week bij Yvonne is Stampin’ voorbij komen dat ze appeltjes en aardbeien had gemaakt met het rondje en hartje uit de Wood Words set. Een super leuk idee, dus dat liet ik aan de dames zien. Een van de dames maakte vervolgens zes kaartjes voor in het kratje met allemaal andere fruitjes erop! Echt helemaal leuk! Als je nog ideetjes hebt voor andere fruitjes, laat het me weten! Ik vond het in ieder geval een prachtig idee voor een beterschap cadeautje.

Toen iedereen klaar was met het kratje (nouja.. bijna iedereen ;-)) zijn we begonnen met het tweede project: een kaars bestempelen! Ik had een voorbeeldje gemaakt met de bijtjes zoals hieronder en legde uit hoe je de kaars moest bestempelen. Daarna ging iedereen zelf aan de slag.. en heerlijk om te zien hoe creatief iedereen dan is! Wel werd er af en toe wat gescholden op het uitknip werd wat gedaan moest worden (Sorry Ans ;-)), maar het resultaat mocht er zeker wezen!

 

Al met al heb ik een prachtige middag gehad en heerlijk genoten met deze lieve knutselvriendinnen. Gelukkig ben je zo oud als je je voelt, dus ik vermoed dat ik volgend jaar gewoon weer een kinderfeestje kan geven! Heb er nu al zin in!!

Advertenties