Afgelopen zaterdag mocht ik aan 17 jongelui van dispuut “GELIMBO” een workshop “Slingers maken” geven. Deze vriendengroep had een weekendje weg en er stonden allerlei activiteiten op het programma zoals mijn workshop en een samba-drum-workshop. Ik mocht op de zaterdag ochtend aanschuiven. Ik was iets te vroeg, dus kon ik nog even lekker kletsen voor iedereen zijn ontbijt op had. Daarna werd de tafel leeggeruimd om plaats te maken voor de “geheime zakjes”. Deze mochten ze pas openmaken nadat ik had uitgelegd wat ze gingen doen, want het was voor iedereen een verrassing (behalve voor de organisator!).

Met papier, ponsen, scharen, lijm, stansen en mallen gingen de studenten aan de slag om hun eigen vlag te maken. Ja je leest het goed, dit keer geen stempels!

Heerlijk om te zien hoe iedereen zijn eigen creativiteit invult. Zo werden onderstaande creaties zonder enige handleiding in elkaar geknutseld.

Toch mooi om zo’n groep dan in de ban van hun knutselwerkje te zien. Geconcentreerde gezichten met hier en daar een tongetje uit de mond, en voor de echte dorstigen een biertje erbij voor de nodige inspiratie en om het vocht aan te vullen.

De een wist meteen wat hij/zij wilde maken, de ander had even wat bedenktijd nodig. En iedereen hielp elkaar met veel plezier. Natuurlijk konden de nodige woord-grapjes niet achterwege blijven. Uiteindelijk had iedereen de slinger af, en mochten ze pronken aan de gordijnrails! Ik heb weer genoten!

SaveSave

Advertenties