NB: Deze pagina wordt steeds aangevuld, dus kom gerust nog eens terug!

Stempelen met SU Markers
Een van de leuke dingen van de Stampin’ Up! markers is dat je ze ook kunt gebruiken om te stempelen. De inkt is op waterbasis, dus niet gevaarlijk om te proberen: je stempel wordt daarna gewoon weer schoon.
Voor grote oppervlakken kies ik een stempelkussen hoor, maar als je een stempel hebt die leuker is in twee kleuren (zoals dit poesje met het bolletje wol) – dan kun je de dikke punt van de markers gebruiken om de stempel “in te kleuren”. Een keer ademen tegen je stempel (zo van HAH) – zodat hij weer vochtig wordt en stempelen maar!
Ook leuk om te gebruiken als je een tekst stempel hebt en een specifiek woord wilt benadrukken…

 

Sponstechniek
Met een stempelkussen en een spons kun je leuke dingen doen. Zo kun je papier een oneven achtergrond kleur geven. Je kunt met Decorative Masks een bepaald patroon op je papier aanbrengen, je kunt de randjes van je project een leuk kleur-accent geven, etc.
Zie ook een voorbeeld op mijn Welkom Thuis berichtje op mijn blog!
Hoe werkt het? Je knipt een stukje spons af (ik gebruik vaak een stukje van 2×2 cm) en pakt de hoekjes bij elkaar, zodat je een soort bolletje in je hand hebt. Dit druk je op het stempelkussen. Vervolgens druk je de spons (niet te hard, want dan krijg je duidelijke lijntjes) op je project waar je de techniek wilt gebruiken. Je kunt hem ook langs de rand van je papier “schaven” om een mooi gekleurd randje aan je papier te geven.
Vind je de kleur te hard bij het sponzen? Doe dan de eerste en tweede druk van de spons niet direct op het project, maar eerst op een kladpapiertje en druk daarna met de spons (zonder het tussentijds weer op het stempelkussen te duwen!) op je project. Je krijgt dan een lichtere kleur.
Voor wat betreft de spons die je hiervoor zou moeten gebruiken.. Of dat de Sponge Daubers of Stamping Sponges van Stampin’ Up! zijn, een stuk van de vulling van een bank (schuimvulling dan wel he ;-)) of een stukje schoonmaakspons, dat maakt niet uit.

 

Refills opbergen en gebruiken
De refills van Stampin’ Up! zijn fijne flesjes waarmee je je inktkussen meerdere keren kunt hervullen. Berg je ze op boven op de color caddy of in de doosjes waarin ze geleverd worden, dan kan het soms nog eens lastig zijn om de juist kleur er snel uit te pikken.
Gelukkig verkoopt Stampin’ Up! ook de “Enamel Shapes” in de kleuren van de stempelkussens. Zo kun je elk refill flesje voorzien van de juiste kleur dot! En is het flesje leeg, verhuist het dopje gewoon mee naar het nieuwe flesje!

Heb je inmiddels een aantal refill flesjes verzameld van verschillende stempelkussens? Dan kun je leuk aan de slag met de babybillendoekjes techniek!

Hoe zit dat nou, dat hervullen?
Ik heb alle stempelkussens nu meer dan een jaar en heb nog niet eens een kwart van de inktkussens hoeven vervullen. En de reden dat ik ze moet vullen is omdat ik dan bezig ben met een projectje voor iemand waarbij ik bijvoorbeeld 50x hetzelfde moet maken (en dus veel dezelfde kleur steeds gebruik).

 

Stempelen met grote egale vlakken
Ik kreeg laatst de vraag van een dame hoe ik de ballon van de Celebrate Today stempelset mooi vlak gestempeld kreeg. Ik maakte hiervoor een filmpje:

http://www.youtube.com/watch?v=z29aEBCj-M8

Een aantal praktische tips die je zullen helpen bij het maken van een mooie afdruk:

  • Stempel eerst een keer op je kladpapier, maak je stempel niet schoon maar be-inkt hem nog eens en stempel dan op je project.
  • Gebruik een prikmat onder je project om de druk van je stempel gelijkmatig te verdelen.
  • Probeer het altijd eerst een keer voordat je aan de slag gaat, oefenen baart kunst!
 

 

Heb je vragen over een bepaalde techniek? Laat het me weten!

Hopelijk waren deze tips een beetje nuttig!

Liefs,
Marlous