img_2196

Dat de knibbel, knabbel huisjes een groot succes zijn was te zien aan het aantal inschrijvingen voor de interesse lijst en het feit dat er 3 volle workshops zijn ingepland! Bij de workshop hoorde een doe-het-zelf kitje voor thuis, om thuis nog vijf huisjes te kunnen maken.

Op deze pagina vind je de uitleg voor deze huisjes en fotos per huisje welke onderdelen bij welk huisje horen. Als je naar aanleiding van deze handleiding nog vragen hebt, laat het me weten!

Zorg dat je, voordat je de huisjes in elkaar zet of beplakt, de vouwlijnen even vouwt zodat de flapjes goed ingevouwen zijn en het huisje straks zonder problemen aan elkaar gezet kan worden!

Alle huisjes kunnen versierd worden voordat ze in elkaar geplakt worden. Let wel op dat je aan de goede kant plakt, want anders heb je dadelijk twee delen huisje die niet meer in elkaar passen! Op de foto hieronder heb ik het versierde snoephuisje nog niet in elkaar gezet. Je ziet dat je twee identieke huisjes moet hebben, zodat je ze daarna op de vouwlijnen aan elkaar kunt lijmen.

img_2195

 

Koekhuisje

Het img_2193koekhuisje is het huisje met het lichtbruine karton achtige papier. Als dakbedekking heb ik gekozen voor de witte ronde dakpannen die een heel klein beetje uitsteken onderaan. Plak deze eerst op voordat je ze op het juiste formaat knipt!

De snoepjes mag je als versiering op het huisje plakken: bij de dakrand en onderaan. Een snoepje moet je wel even apart houden, want die gebruiken we als deurknop! Op de voorkant van het huisje plakken we de twee snoepstaven aan de beide zijkanten. Ook deze knip je pas naderhand op maat.

Maak een klein strikje met het touwtje (gebruik hiervoor bijvoorbeeld een vork) en plak deze boven de deur. Vergeet de kozijnen niet en maak het huisje af met het hartje op de deur.

Heb je alles vastgeplakt? Plak dan het huisje in elkaar. Wil je er nog iets in doen, lijm dan minstens een dak deel niet vast!

 

Kabouterhuisje

img_2192

Dit lieve kabouterhuisje is al bestempeld met een rode deur en klimop, zodat je alleen nog maar het knip en plakwerk hoeft te doen. De rode dakpannen liggen per 6 aan beide kanten van het dak en verspringen bij iedere rij dakpannen. Plak ze eerst op en knip ze daarna pas bij, want dan weet je zeker dat ze leuk liggen en breed genoeg zijn.

Plak het vensterfolie achter de ramen en plaats de grijze kozijnen. Zet het huisje in elkaar en klaar is Wouter de Kabouter!

 

Kapelletje

img_2190

Het lieve witromige huisje heeft ook weer ronde dakpannen, maar in plaats van deze direct op het huisje te plakken, plakken we ze op een donkere ondergrond om ze daarna op het huisje te plakken. Zorg dat je de ondergrond op de juiste kant beplakt en niet een kwart slag gedraaid ten opzichte van het dak. Om te voorkomen dat je hem verkeerd om plakt, kun je hem ook eerst op het dak vastlijmen en daarna de dakpannen erop lijmen.

Daarna de kozijnen en het hartje als deurknop opplakken en je huisje is klaar.

 

Strandhuisje

img_2194

Het strandhuisje beplakken we met zwarte dakpannen, weer op dezelfde manier als het kabouterhuisje.

Daarna komen de kozijnen aan de beurt. Mooie schone witte kozijnen, zoals je ze aan het strand nooit ziet. Plak de witte deur nog op (voor een echt mooi effect snijd je het rode papier achter het raampje in de witte deur nog weg) en versier met de hartjes.

 

 

 

Bloemen tuinhuisje

img_2191

Het bloemen huisje heeft een vrij simpel dak, maar heeft de uitdaging in het bloemschikken. Plak eerst het dak en de kozijnen op.

Plak daarna de pareltjes in een aantal van de zilveren bloemen. Plak de vensterbank op met dikke tape en versier daarna met de bloemetjes. Super lief!

 

Heel veel knutselplezier!

Groetjes,

Marlous

Advertenties