Jazeker, het is weer die tijd van het jaar!! Per 1 september (uhhh ja morgen dus) is de nieuwe najaar/kerst-catalogus van Stampin’ Up! uitgekomen. En om dat te vieren (en om je wat inspiratie te geven met de nieuwe producten) hebben we weer een Bloghop met ons team… Dit keer gewoon weer 1 dag…

Ben je klaar op deze pagina? Hop dan verder naar de rest van de dames!

                                                           

Maar eerst mijn eigen creaties. Het thema van mijzelf dit keer is “doosjes”. Drie varianten:

  1. Lekker simpel
  2. Lekker klein
  3. Lekker toepasselijk

LET OP: Bij de derde variant zit een PDF handleiding hoe deze doosjes te maken! Dat is dus “lekker makkelijk”!

Voor deze creaties gebruikte ik de volgende spulletjes (aangevuld met “standaard” materiaal zoals Stampin’ Up! kleuren inkt en cardstock, dubbelzijdige tape, dimensionals, etc.).

Op de foto zie je de volgende producten:

The Little Things stempelset, Add a Little Glitz stempelset, Hearts Come Home bundle, Stella Wink Clear, Quilted Christmas Ribbon, 3.2 mm ribbon Silver, Metallic Thread in goud en in zilver en het Shimmer Ribbon in Basic Black. Heb je vragen? Stel ze gerust.


  1. Lekker simpel

Allereerst de simpele variant. Waarom simpel? Omdat ik niet altijd heel veel tijd heb om iets te maken, maar wel graag iets persoonlijks geef. Dus ik heb de “Clear Tiny Treat Boxes” gebruikt als basis: dan is het doosje al af, hoef ik het alleen nog maar te versieren. En dat kan erg snel als je een (of twee) leuke stempelset(s) ter beschikking hebt!

  • Het linker doosje gebruikte ik het zwarte en zilver lint en dat plakte ik op elkaar om het doosje heen. Aan de bovenkant kleurde ik een van de twee cadeaustempels van de “Add a Little Glitz” set in. De strik kleurde ik met de Stella Wink zodat hij wat glimt.
  • Het middelste doosje maakte ik met de “The Little Things” stempelset. Ik rilde een strook Whisper White van 20x5cm op 5,10 en 15 cm en versierde dat met kleine Crumb Cake koekmannetjes en zette er met Cherry Cobbler rode puntjes tussendoor. De bovenkant stempelde ik op een 5x5cm Whisper White papier de grote tekststempel in Crumb Cake en plakte de tekst in Cherry Cobbler uitgeknipt er bovenop. Ik versierde het nog met wat extra Cherry Cobbler puntjes.
  • Het rechter doosje is gemaakt met het quilted Christmas lint en met aan de bovenkant de andere cadeaustempel van de “Add a Little Glitz” stempelset. Erg makkelijk maar wel leuk. Ook hier is het vierkantje 5x5cm.


  1. Lekker klein

Als je het over kleine doosjes hebt: ze zijn net zo breed als de vorige (5x5cm) maar niet zo hoog!

Deze doosjes zijn gemaakt met de Hearts Come Home bundle. Ik rilde een Night of Navy karton van 21x12cm over de lange kant op 5,10,15 en 20cm. Op de korte kant rilde ik het op 5 en 7 cm. Vervolgens knipte ik de flapjes in en gebruikte ik de label topper snijmal uit de bundle om het leuke bovenkantje met het hartje uit twee van de 4 “deksel” flapjes te snijden. Het 1cm flapje wat overblijft aan de zijkant is je plakrandje om het doosje rond te plakken. Zie de foto hieronder voor een korte fotohandleiding. De sterretjes op het doosje komen ook uit de bundle.

Zoals je misschien al had gezien heb ik twee varianten gemaakt: eentje waarbij ik de label topper direct op het doosje heb uitgesneden (rechts op de foto hierboven) en eentje waarbij ik 2cm vanaf het doosje heb gesneden (links op de foto hierboven). Bij de tweede is er nog iets meer ruimte om het naderhand te versieren. Deze vind ik zelf dan ook het leukste!

Deze doosjes zijn zeker de moeite waard om te geven en er passen leuke kleine cadeautjes in. Natuurlijk kun je ze ook hoger maken, dan moet je alleen de afmetingen in de hoogte (wat nu je 12cm) aanpassen! Succes!

 


  1. Lekker toepasselijk

De laatste variant is een variant waar ik echt super fan van ben. Daarom maakte ik een snelle handleiding met de centimeter maten. Deze kun je HIER downloaden. In deze doosjes kun je onderin leuke cadeautjes doen (zoals 3 kerstballetjes, 3 zeepjes of 3 Ferrero Rocher bonbons) en bovenin is er plek voor een cadeaukaart!

 

Je snapt wel waarom ik deze doosjes zo lekker toepasselijk vindt. Nu heb ik ze versierd in kerst-thema, maar je versiert ze net zo makkelijk in een ander thema. Het enige dat je hoeft aan te passen is het DSP (het “gekleurd papier” waarmee het doosje is versierd)! De basis is namelijk het gewone Whisper White A4 papier (dus niet het Thick Cardstock, maar juist de variant waar er 40 vel in een pak zitten). Je kunt ze dus ook al vooraf in grote hoeveelheden maken en zodra je ze een keer nodig hebt het DSP erop plakken en het venster in de voorzijde uitponsen.

Het doosje begint door een A4 papier te pakken en te rillen op alle maten die in de handleiding hierboven zijn aangegeven. Vervolgens knip je het doosje uit zoals de zwarte lijnen (niet de stippellijnen) in de handleiding aangeven. Dan ziet het er uit zoals hier rechtsonder op de foto!

Daarna is het tijd om het DSP uit te snijden en er op te bevestigen. In de handleiding staat de “makkelijke variant” voor de formaten DSP. Omdat ik iets meer van witruimte houdt, heb ik de flapjes los gesneden van de grote strook DSP. Deze flapjes DSP zijn 2,9×2,9cm.

Als het DSP op het doosje zit kun je met een label pons (of in de Big Shot met een stans, maar pas dan wel op dat je je flapjes inklapt anders scheuren ze eraf!!) het venstertje aan de voorzijde uitponsen.

Vervolgens plak je alles in elkaar. Voor de finishing touch bestempelde ik nog een stitched label en maakte ik nog even mijn “eigen” cadeaukaart erbij. Zodat het doosje niet leeg was om aan jullie te laten zien:


Zo, je hebt het nu al volgehouden tot hier.. super! En wat vond je van de doosjes? Geen kaartjes dit keer, die zie je iedere dag al voorbij komen op mijn blog en Facebook pagina… Dit keer een heleboel doosjes! Welke van de drie varianten vond je het leukste? En wat zou je nog toevoegen bij een van de doosjes om hem net even wat extra op te leuken?

En omdat je helemaal tot hier gekomen bent… nog een leuke verrassing! Ik heb namelijk laatst een leuke Led-it-snow kerstkaart gemaakt en verloot onder alle geïnteresseerden een setje om deze kaart zelf te maken! Dus stuur me een berichtje op fabulousstampin@gmail.com en maak kans!


Bedankt voor je bezoekje en vergeet niet mijn blog te volgen of mijn Facebook pagina te liken om op de hoogte te blijven van alle updates! Hop snel verder naar de rest van de dames!

naar Ingrid, de of naar Petra, de 

Veel hop plezier!

Knuffels, Marlous

Advertenties