Jazeker, het is weer die tijd van het jaar!! Vandaag is de nieuwe jaarcatalogus van Stampin’ Up! uitgekomen. Je vindt hem hier! En om dat te vieren (en om je wat inspiratie te geven met de nieuwe producten) hebben we weer een Bloghop met ons team… Dit keer niet 1 dag, maar twee! Morgen komt de tweede groep online en kun je nog een keer hoppen… Ik zal een link op mijn pagina zetten zodat je niks mist! Zie helemaal onder dit bericht de informatie over de prijsvraag!

Ben je klaar op deze pagina? Hop dan verder naar de rest van de dames! LET OP: omdat ik de laatste hop was van Dag 1, komt de “Volgende” knop uit bij de eerste hop van DAG 2.

                                                           

Maar eerst mijn eigen creaties. Ik ben zaterdag jarig, dus toen ik moest kiezen welke van de nieuwe sets ik als eerste ging bestellen en gebruiken voor de bloghop koos ik de “Happy Birthday Gorgeous” set. Dat is een stempelset met verschillende grote en kleine sierlijke teksten zoals “Make a Wish”, “It’s Your Day” of “you look gorgeous!”. In de bundle (44 euro, artikelnummer 145301) vind je naast de photopolymer stempelset ook een snijmal met de sierlijke “Happy Birthday” (herken je hem van de stempel die al in de afgelopen catalogus stond!?).

Aan de slag dus maar… ik maakte er drie kaartjes mee. Uiteindelijk kun je wel raden dat ik enorm fan ben van twee van de nieuwe kleuren: Lemon Lime Twist en Berry Burst. Zo’n frisse kleur groen en zon mooie heldere bosbessen kleur dat ik die twee stempelkussens al standaard op mijn bureau laat liggen en bijna nooit meer terugdoe in de colorcaddy!


Het eerste kaartje is lekker vrolijk en simpel. Twee lagen, de basiskaart (jaja, Lemon Lime Twist) en een whisper white overlay. De bloemetjes links en de tekst rechtsonder komen uit de stempelset en zijn gestempeld in Memento Black. Even laten drogen en daarna met de aquapainter de bloemetjes ingekleurd. Er zit wel een stempeltje in de set waarmee je de bloemetjes in een kleur kunt “instempelen”, maar ik vind het effect met de aquapainter iets mooier.

Voor de basiskaart sneed ik een A4 over de lengte doormidden, dan heb je een vel van 10,5×29,7 cm. Dat betekent een vouwlijn maken op 14,85 mm.. Gelukkig heeft de Stampin’ Trimmer ook een ril-mesje en kun je dus op de millimeter nauwkeurig rillen. Ik ook weer blij…

Op de binnenkant heb ik wel het bloemenstempeltje gebruikt om de bloemen in te kleuren, omdat ik daar direct op het Lemon Lime Twist papier stempelde en je de overgang toch iets minder goed zou zien. Ook heb ik de Hooray-ballon gebruikt uit de stempelset. En ook die ingekleurd met de bijbehorende spikkelstempel! Een vrolijk geheel, niet waar?

Daarna met de Stella Wink de bloemetjes op de voorkant nog een glitterlaagje gegeven (zie de ingezoomde foto hiernaast) en klaar is kees!


Tijd voor het tweede kaartje… die is iets anders dan de mensen normaal van me gewend zijn, maar ik ben er stiekem toch erg blij mee. Vooral de binnenkant ben ik helemaal verliefd op!

Ik begon met het idee dat ik de “Celebrations Duo” embossing mallen erg leuk vond en ik het idee had dat de bloemetjes van deze set leuk zouden zijn om die tekst mooi uit te laten poppen. Dus pakte ik van de mooie sterke kleuren Lemon Lime Twist en Berry Burst (goh, verrassend) en het Color Theory Paper Stack DSP. Al gauw bleek dat ik toch ook een neutralere kleur nodig had, dus heb ik voor Smokey Slate erbij gekozen. Met de Tranquil Tide nog wat extra effect toegevoegd en toen alles op de kaart bevestigd.

Ik vond de voorkant wel een beetje druk, dus wilde een leuke maar iets “rustigere” binnenkant. Daarom binnenin een Whisper White inlegvel gebruikt en alleen met de twee kleurtjes gewerkt. Uiteindelijk nog met de snijmal de Happy Birthday tekst uitgestansd en erbij geplakt. Ik vind de binnenkant echt helemaal geweldig geworden. Je zou er zo de voorkant van een kaartje van kunnen maken hihi.


Ok, ik had drie kaartjes beloofd. De derde mogen jullie van zeggen wat je er van vindt. Ik ben er nog niet helemaal over uit! Het idee is leuk, maar ik denk dat ik de kleuren combinatie niet helemaal goed heb uitgevogeld. Het formaat van de “Hooray” ballon is precies de grootte van de kleine ballon in de Balloon Punch. Ik ponste deze dus uit een stukje rest karton en plakte de grote ballon weer terug, zodat ik alleen het gat van de kleine ballon zou hebben. Met een spons en een inktkussen “kleurde” ik zo de ballonnen in. Omdat de kleuren nog te fel waren om er met tekst overheen te werken, pakte ik een stuk Vellum en plakte dat op de Whisper White overlay met de ballonnen. Daarna stanste ik de “Happy Birthday” uit zwart papier en knipte hem los zodat je “Happy” en “Birthday” apart kunt gebruiken.  Met de fine tip glue pen lijmde ik de tekst vast op het vellum. De tekst “belated” komt ook uit de stempelset en stempelde ik er tussen in, want ik ben soms wel eens te laat met een verjaardagskaartje sturen 😉


Zo, je hebt het nu al volgehouden tot hier.. super! En wat vond je van de kaartjes? Welke van de drie vond je het leukste? En wat zou je veranderen bij het laatste kaartje om hem net even wat extra op te leuken?

En omdat je helemaal tot hier gekomen bent… nog een leuke verrassing! Wist je dat er net als afgelopen keer weer een prijsvraag is? Kun je weer wat leuks winnen! Op een aantal van de pagina’s onderweg vind je een woord. Verzamel ze allemaal (ook die van de tweede ronde morgen) en stuur ze naar Miranda Mols (haar pagina en de volledige uitleg van de actie kom je tegen op je rondje morgen). Op de volgende pagina kom je bij Tryntsje en ook daar vind je nog wat extra uitleg… Succes!

Ik was in ieder geval ook een van de gelukkigen die een woord met jullie mag delen!


Bedankt voor je bezoekje en vergeet niet mijn blog te volgen of mijn Facebook pagina te liken om op de hoogte te blijven van alle updates! Hop snel verder naar de rest van de dames!

naar de of naar de 

LET OP: omdat ik de laatste hop was van Dag 1, komt de “Volgende” knop uit bij de eerste hop van DAG 2.

Veel hop plezier!

Knuffels, Marlous

Advertenties